29 Haziran 2014 Pazar

ŞALGAMLI PİRİNÇ SALATASI
Arkadaşımın süt içmesinde tattığım görüntüsüyle merak uyandıran bir lezzet.. Gerçekten çok beğenmiştim sonra tadına baktım enfesti.Bu yüzden burada paylaşmak istedim, umarım sizde beğenirsiniz.
malzemelerimizi sayalım;
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı şalgam suyu
1 fincan zeytinyağı
2 su bardağı mısır konserve
8 kornişon turşu
dereotu, maydanoz, nane
yeşil soğan yaprakları
tuz, limon, nar ekşisi
yapılışı;
Pirinç ılık su ve tuz ile ıslatılır. yarım saat sonra süzülür.
Pilav tenceresine sıvı yağ konur ve süzülen pirinçler eklenir. Pirinçler birbirine yapışım iyice kavrulunca şalgam suyunu ve tuzu ilave edip altını kısabiliriz. Pilav piştikten sonra dinlendirilir ve soğutulur.İnce ince kıydığımız yeşil malzemeleri , mısır ve turşuyu da ilave edelim. Sosunu da ekleyip karıştırdıktan sonra servis yapabiliriz..
afiyet olsun.. :)

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder