10 Temmuz 2014 Perşembe

pastane poğaçası

Bu poğaça tarifi gayet kabarık, gayet pofuduk ve yumuşacık :)
 malzemelerimizi sayalım:
1. 1 su bardağı çiçek yağı
2. 1 yemek kaşığı un(sonra alabildiği kadarı ilave olacak)
3. biraz tuz
4. yarım su bardağı şeker
5. 3 su bardağı ılık su
6. 1 buçuk yemek kaşığı kuru maya

yapılışına geçelim;
Yukarıdaki 6 malzeme bir güzel karıştırılır ve kabarmaya bırakılır. Yarım saatin sonunda kapağı açılır ve kabaran karışıma un eklenir. (hamur biraz cıvık olacak).Hamurumuz hazır.

Evet hemen geçelim şekil vermeye. ben yuvarlak sevdiğim için yuvarlak şekil veriyorum. istediğiniz içi hazırlayabilirsiniz ama ben peynir,lor,maydanoz, zeytinyağı ve karabiberli karışımı kullanıyorum.

Evet şimdi şekil verdikten sonra bırakın bi 20- 25 dakika hamur kendine gelsin. sonra fırına atabiliriz. afiyetler olsun..

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder